U bent hier

Michelin deelt sterren uit

Sterrenregen bij Michelin. Ook Koksijde mocht twee sterren aanstippen in de selectie van 2021!

 

Carcasse (Sint-Idesbald)

Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!

Hendrik Dierendonck brengt vlees recht uit de slagerij op uw bord. Carcasse ligt namelijk in het verlengde van zijn beenhouwerij in Sint-Idesbald. Het trendy decor straalt ook een ietwat brute beenhouwerijsfeer uit. De rijpingskast staat centraal en aan het plafond hangen nog rails waaraan karkassen werden vervoerd. U eet er aan een lange tafel en deelt zo deze leuke ervaring met andere gasten.

Het beste vlees van de geroemde slager komt hier volledig tot zijn recht. Sterk gekruid en afgewerkt in de Josper houtskooloven. Verwacht daar geen frieten of zware sauzen bij, maar gevarieerde garnituren die durven verrassen en alles lekker smeuïg maken. Het vlees is hier de ster, de side dishes vullen dat heerlijk aan. Bij Carcasse smult men van kop tot staart!

Specialiteiten:

  • Tartaar nordic met gerookte aardappel, karnemelk en zilte kruiden
  • Côte à l'os en seizoengebonden side dishes
  • Aardbei met zwarte peper, basilicum en yoghurt

 

 

Willem Hiele (Koksijde)

Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!

Willem Hiele is een eigenzinnige man. Erg gepassioneerd. In zijn ouderlijk vissershuisje wordt u ondergedompeld in zijn persoonlijke wereld. Verre reizen en liefde voor zijn terroir tekenen het bord. Groenten en fruit uit eigen tuin, vriendschappen met lokale vissers. Dit is een restaurant met een ziel.

Chef Hiele komt graag aan tafel om zijn jeugdherinneringen met u te delen. Zijn interpretatie van de vissoep die zijn oma bereidde, bijvoorbeeld. Het bord is meer dan eten, het is een hartverwarmend verhaal. Nordic invloeden tekenen zijn creativiteit. Puur, subtiel en intrigerend. Hij heeft ook oog voor show, zoals een tarbot voor uw ogen bereiden op de barbecue, te midden de mooie tuin. Hier springt u niet binnen voor een etentje, maar wordt u meegenomen in de complexe gedachtegang van een boeiende man.

Specialiteiten:

  • Hartige wafel met kreeft en zilte groentjes
  • Tarbot gestoomd op de bbq, gereduceerde jus van de graten
  • Taartje met rood fruit en karnemelkroomijs

 

Op de website van de Michelingids waren er ook nog eervolle vermeldingen voor:

 

 

 

Vertel het verder

op Facebook