U bent hier

Michelin deelt sterren uit

Sterrenregen bij Michelin. Ook Koksijde mocht een ster aanstippen in de selectie van 2022!

 

Carcasse (Sint-Idesbald)

Eén MICHELIN ster: verfijnde keuken. Zeker een bezoek waard!

Hendrik Dierendonck brengt vlees recht uit de slagerij op uw bord. Carcasse ligt namelijk in het verlengde van zijn beenhouwerij in Sint-Idesbald. Het trendy decor straalt ook een ietwat brute beenhouwerijsfeer uit. De rijpingskast staat centraal en aan het plafond hangen nog rails waaraan karkassen werden vervoerd. U eet er aan een lange tafel en deelt zo deze leuke ervaring met andere gasten.

Het beste vlees van de geroemde slager komt hier volledig tot zijn recht. Sterk gekruid en afgewerkt in de Josper houtskooloven. Verwacht daar geen frieten of zware sauzen bij, maar gevarieerde garnituren die durven verrassen en alles lekker smeuïg maken. Het vlees is hier de ster, de side dishes vullen dat heerlijk aan. Bij Carcasse smult men van kop tot staart!

Specialiteiten:

  • Tartaar nordic met gerookte aardappel, karnemelk en zilte kruiden
  • Côte à l'os en seizoengebonden side dishes
  • Aardbei met zwarte peper, basilicum en yoghurt

 

 

 

Op de website van de Michelingids waren er ook nog eervolle vermeldingen voor:

 

 

 

Vertel het verder

op Facebook