U bent hier

Koksijde wandelkaart

Deze wandelkaart bevat 7 wandelroutes over heel het grondgebied Koksijde en is te koop bij de dienst toerisme (€3).

1. Artiestenwandelroute (9,3 km)
Start- en eindpunt: Kerkplein, Ter Duinenlaan Koksijde-Bad
Je doorkruist de Noordduinen richting Sint-Idesbald, het kunstenaarsoord waar kunstenaars zoals Paul Delvaux, Georges Grard, Willem Elsschot, Walter Vilain en zovele anderen hebben gewoond en/of gewerkt. Het struinen door de mooie villawijken maakt deze wandeling compleet. Er is eveneens een verhard alternatief (volledig fiets- en rolstoeltoegankelijk) mogelijk.
 

2. Ijslandvaarderswandelroute (5 km)
Start- en eindpunt: parking Hoge Blekker, Panoramalaan Koksijde
Een vrij gemakkelijke wandeling in Koksijde-dorp, waarbij je de Hoge Blekker, de hoogste duin van de Vlaamse kust, en twee verschillende gebieden van de Noordduinen doorkruist.

3. Kruwerswandelroute (10,8 km)
Start- en eindpunt: parking, Kerkhofstraat Oostduinkerke-dorp
Een duinenwandeling op en top: je doorkruist maar liefst 5 natuurgebieden tijdens deze wandeling. Je start doorheen de Oostvoorduinen, stapt door het Hannecartbos, keert na een strandwandeling terug doorheen de Zeebermduinen, de prachtige Ter Yde duinen en de Plaatsduinen.
Een pittige maar niet te versmaden tocht.

4. Polderwandelroute (13,2 km)
Start- en eindpunt: parking sportpark Hazebeek, Nieuwpoortsteenweg Oostduinkerke-dorp
Een ietwat lange wandeling zonder hoogteverschillen door de weidse polders van deelgemeente Wulpen, met bezoek aan het Willibrordusputje, het dorpscentrum en het natuurgebied rond Koksijde Golf Ter Hille. Er is eveneens mogelijkheid de route in te korten met een verhard alternatief. Dit alternatief is volledig fiets- en rolstoeltoegankelijk.

5. Schipgatwandelroute (5,8 km)
Start- en eindpunt: parking Hoge Blekker, Panoramalaan Koksijde
Deze wandeling start aan de Hoge Blekker in Koksijde-dorp en gaat via het natuurgebied “De Doornpanne” naar de Schipgatduinen, een brede duingordel vlakbij het strand. Daarna keer je terug langs de mooie villawijken naar de startplaats.

6. Spelleplekkewandelroute (8,1 km)
Start- en eindpunt: parking Sint-Niklaaskerk, Leopold II-laan Oostduinkerke-dorp
Een volledig verharde wandeling tussen Oostduinkerke-dorp en Oostduinkerke-bad. Je wandelt doorheen het gebied waar vanaf de jaren 1900 de eerste vissersnederzetting werd gesticht en waar sindsdien duizenden naalden (“spellen”) werden gevonden. Vandaar de naam van deze route. De wandeling is, rekening houdend met enkele heuvelachtige stukken, volledig fiets- en rolstoeltoegankelijk.

7. Witte Burgwandelroute (10,5 km)
Start- en eindpunt: parking bezoekerscentrum Doornpanne, Doornpannestraat Oostduinkerke
Via een prachtige lus doorheen natuurgebied “De Doornpanne” leidt deze wandeling je langs de villawijken van de Witte Burg en eindigt met een verrassend duinenpaadje, evenwijdig aan de zee.

Vertel het verder

op Facebook