U bent hier

Zilt feest in het NAVIGO-museum

Zilt feest in het NAVIGO-museum op zaterdag 2 november!

NAVIGO-museum vier feest met de Oostduinkerkse vissers! ’s Morgens vroeg gaan we met de huifkar naar het strand om te vissen met de garnaalvissers te paard en de andere strandvissers. Op het museumplein worden de garnalen gekookt én geproefd. Breng je picknick mee en vul die aan met heerlijke vishapjes, klaargemaakt door de strandvissers van Koksijde-Oostduinkerke. Geniet in de namiddag van feestelijke animatie en fijne workshops in het museum.

Wat kun je allemaal komen doen? Knutsel leuke vissen en gekke octopussen, smul snoepbrochetten en suikerspin. Dans op de muziek van het draaiorgel, dansgroep de Juttertjes tonen hoe het moet! Ga voor een grappige grime en meet jezelf een fishy-hairlook aan. Doe mee aan de fotografieworkshop, speel volksspelen tussen de visnetten en laat je meevoeren door de verhalen van onze gidsen. Kers op de taart is de voorstelling ‘Het Geheim Van De Vuurtoren’ van Kip van Troje. Ambiance verzekerd!

Gezocht! Reporter voor dit feest?
Ben jij thuis of onderweg de fotograaf van dienst? Of wil je graag leren hoe dat gaat? Tijdens het Zilt feest, is er een exclusieve fotografieworkshop voor kinderen van 8 tot 12 jaar! Een professionele fotograaf neemt je mee op sleeptouw. Samen gaan we mee op de huifkar naar het strand. Onderweg leer je de kneepjes van het vak! Zo maken we samen onze eigen reportage van onze garnaalvissers te paard!

De plaatsjes zijn beperkt, schrijf je dus snel in! €8 per kind (huifkartocht én feestelijke namiddag in het museum inbegrepen, formule ‘laag Tij’) – kinderen moeten worden vergezeld door een volwassene.

Hoe verloopt deze zee(r) feestelijke dag?
8.45 uur: afspraak aan het museum.
10.00 tot 10.45 uur: paardenvissers vissen t.h.v. het Astridplein in Oostduinkerke.
12.00 uur: demonstratie garnaal koken en proeverij op het museumplein.
11.30 tot 13.30 uur: kom lunchen in het museum. Vul je eigen picknick aan met lekkere hapjes van onze vissers!
13.30 tot 17.00 uur: diverse workshops en animatie in het museum!

Praktisch:
Laag water om 10.48 uur.
Vergeet zeker je laarzen niet!
Breng je picknick mee en vul die aan met lekkere hapjes van onze vissers!


Formule ‘Laag Tij’:
In de voormiddag met de huifkar naar het strand, gaan vissen met de garnaalvissers te paard + onbeperkt toegang tot het feestelijke programma in het museum:
€15 | €10 voor kinderen van 5 tot 18 jaar oud - €8 voor Koksijdenaars en houders van een K-pas - gratis voor kinderen jonger dan 5 jaar.

!! Reserveer tijdig je plaatsje in de huifkar naar het strand via onthaal@navigomuseum.be of 058 51 24 68.

Formule ‘Hoog Tij’:
Onbeperkt toegang tot het feestelijke programma in het museum:
Gewone toegangsprijzen! Gratis voor Koksijdenaars en houders van een K-pas.
Waar:
Pastoor Schmitzstraat 5
8670 Koksijde
Wegbeschrijving
Reservatie link: 
058512468
onthaal [at] navigomuseum.be
Wanneer:
zaterdag 02 november 2019 van 10:00 tot 17:00
Prijs: 
€ 15.0
Basistarief: 15,00 €; Formule Hoog Tij basistarief: 7,00 €; Formule Hoog Tij kinderen tot 6 jaar: 0,00 €; Formule Hoog Tij 7-18 jaar en studenten: 2,00 €

Vertel het verder

op Facebook