U bent hier

Winterwandeldag | zaterdag 7 januari 2023

Al voor de 50ste keer organiseert VVV Koksijde de winterwandeldag.

We willen deze 50ste editie extra cachet geven met een nieuwe startplaats én 5 gloednieuwe parcours.


Praktisch: inschrijvingen en vertrek van 8 tot 14 uur, in zaal Witte Burg, Witte Burg 92 Oostduinkerke
Deelnameprijs: €2

Een gratis busdienst van en naar het station van Koksijde is voorzien.

De kortste wandeling van 6 km heet ook uw viervoeter welkom. Een mooie, rustige wandeling door de villawijken van Oostduinkerke. Ook even struinen langs een stuk Doornpanne, een leuk verhard duinenpaadje én de Zeedijk ontbreken niet op het menu. Volg je het alternatief (stippellijn) van 500m extra? Dan kunnen ook rolstoelgebruikers deze wandeling vervolledigen.

Op de tocht van 10 km ontdek je de Doornpanne, het Brits militair kerkhof, een stukje Noordduinen en kijk je uit over de akkers tussen Koksijde en Veurne.

Op het parcours van 16 km ontdekken we de Doornpanne, en vooral het mooiste stukje strand zonder hoogbouw. Via een duinenpaadje en de Zeedijk van Oostduinkerke, botsen we via de Zeebermduinen op ‘Weerstandsnest Waldersee’, restanten van de Atlantikwall.  We ontdekken ook een minder bekend stukje in het Hannecartbos. Een venijnig klimmetje op het eind zorgt voor een spectaculaire aankomst.

Idem voor de 20 km, maar na het Hannecartbos, komen we via de Oostvoorduinen terecht op het wandelpad rond Golf Ter Hille.

Voor de doorwinterde wandelaars uiteindelijk, hebben we een pittige tocht van 29 km. We ontdekken er alles van het 20 km-parcours + het Brits militair kerkhof, en je wordt nog extra verwend met de Noordduinen, Houtsaegerduinen en de Zeedijk van Sint Idesbald.

 

Vertel het verder

op Facebook