U bent hier

Winterwandeldag

Voor wie tussen het feesten door aan zee een frisse neus wil halen, is er op zaterdag 28 december de 46ste winterwandeldag te Koksijde.

Voor de minder ervaren wandelaars is er de wandeling van 6 km op een volledig verhard parcours. Ook honden zijn welkom op deze rustige route langs de zeedijk en tussen de villawijken van het kunstenaarsoord Sint-Idesbald.

Een prachtige wandeling van 10 km loodst je doorheen 3 stukken van de Noordduinen en de Houtsaegerduinen. Onderweg passeer je de zeedijk en het militair kerkhof van Koksijde-Dorp.

Iets steviger is de wandeling van 16 km via Koksijde-Dorp, die via de Langeleed uitmondt in het natuurgebied Doornpanne en de Hoge Blekker, met zijn 33 meter de hoogste duin van onze kust.

Een uitbreiding op deze wandeling vind je op het parcours van 22 km, hier ontdek je ook de polders in Wulpen en struin je langs het terrein van Koksijde Golf Ter Hille.

Voor de doorwinterde wandelaars tenslotte voert de pittige tocht van 29 km je door heel wat natuurgebieden: Noordduinen, Oostvoorduinen, Hannecartbos, strand, Golf Ter Hille, Zeebermduinen, Ter Yde Duinen, Plaatsduinen en de Doornpanne passeren de revue.

Aan de eindmeet kan je de vermoeide benen strekken en een drankje nuttigen en nagenieten van een sportieve dag in de gezonde buitenlucht. Bij aankoop van een van de leuke gadgets van Koksijde, krijgt u bovendien uw inschrijvingsgeld terug.
Waar:
Sint-Idesbald - Strandlaan 128
8670 Koksijde
Wegbeschrijving
Wanneer:
zaterdag 28 december 2019 van 07:00 tot 14:00
Prijs: 
€ 1.0
Basistarief: 1,00 €

Vertel het verder

op Facebook