U bent hier

Fietsen, wandelen en cultuur in Koksijde via erfgoedroutes

Erfgoedwandelingen en -fietsroutes

Cultuur achterna … te voet of met de fiets

Geniet jij van een stevige wandeling of fietstocht waarbij je tegelijk wat cultuur opsnuift? Met onze uitgestippelde erfgoedwandelingen en -fietsroutes ga je op je eigen tempo op verkenning.

Ontdek tijdens onze erfgoedactiviteiten vanuit een bevoorrechte positie de artistieke ziel van Koksijde en omstreken met telkens een geslaagde combinatie van architectuur, kunst en de geschiedenis van de streek. Bij elke route passeer je tal van interessante bezienswaardigheden en onderweg kom je verschillende leuke picknickplaatsen tegen.

 

Voor elk wat wils

Heel wat kunstenaars, schrijvers en dichters zoals Paul Delvaux en Willem Elsschot verbleven hier tijdens hun leven. Langs bepaalde erfgoedroutes maak je kennis met hun boeiende leven aan de kust. Je kan ook kiezen voor een tocht langs de talrijke herdenkingsmonumenten en kapelletjes van Koksijde. Eén route neemt je helemaal terug mee naar de vakantiekolonies in Koksijde en Oostduinkerke, terwijl een andere route je laat kennismaken met stemmen uit het zand. Al benieuwd naar onze erfgoedwandelingen en -fietsroutes? Ontdek ze hier.

In de vakantieperiodes kan je deelnemen aan één van onze geleide wandel- en/of fietstochten (€ 1 per persoon). Ga je liever op pad met een privégids? Dat kan al van € 60 (max. 25 personen per gids). Kijk snel bij de Dienst cultuur en erfgoed voor meer informatie.

De brochures met de routes zijn verkrijgbaar bij de Dienst voor Toerisme.