U bent hier

Triootje aan de Westkust

Originele Valentijnactiviteiten aan de Westkust.

Na het succes van vorig jaar slaan de gemeenten De Panne, Koksijde en stad Nieuwpoort opnieuw de handen in elkaar voor de uitwerking van een romantisch Valentijnprogramma onder de naam ‘Triootje aan de Westkust’. Van donderdag 14 tot en met zondag 17 februari 2019 willen we jou en je geliefde verwennen met verschillende romantische activiteiten.

 

Romantische strandwandeling en glaasje bubbels op de “Kus-tram”-  14 en 15 februari

Op donderdag 14 en vrijdag 15 februari rijdt de Kus-tram, een authentiek tramstel, romantisch aangekleed, tussen de 3 kustgemeenten. Onderweg word je verwend met een glaasje bubbels in een uniek champagneglas dat je mag meenemen als herinnering aan die mooie dag vol liefde  (€ 10 p.p.). De Kus-tram rijdt van 14 tot 20 uur.

Of geniet van een romantische strandwandeling (vrije start)  op donderdag 14 en vrijdag 15 februari. Je wandelt hand-in-hand over het strand van De Panne over Koksijde-Oostduinkerke tot in Nieuwpoort, of omgekeerd. Bij elke passage van een badplaats krijg je een ‘hartje’ op je stempelkaart. Een volle kuskaart biedt € 10 korting per persoon bij het bestellen van een Kus-menu in één van de deelnemende restaurants.

 

Venetiaans dansbal (De Panne) – vrijdag 15 februari

Trek je mooiste dansschoenen aan voor dit stijlvol Venetiaans bal. Iedereen wordt verwacht in aangepast kostuum of feestelijke avondkledij. Na een initiatie stijldansen, zweef je moeiteloos over de dansvloer onder begeleiding van een live orkest. En… om middernacht gaan de maskers af!

 

Chaussée d’Amour (Koksijde-bad) & ‘Romeo en Julia’ (Nieuwpoort) – zaterdag 16 februari

Zin in een unieke Valentijn shoppingbeleving? Kom naar de Zeelaan in Koksijde-bad die wordt omgetoverd tot een heuse Chaussée d’Amour met burlesque optredens, lingerieshows én een vleugje pikant. Zaterdag 16 februari van 16 tot 20 uur.

In de vooravond word je in Nieuwpoort verwend met een liefdesvuurwerk om 18 uur op het strand t.h.v. Hendrikaplein. Om 20 uur vindt de theatervoorstelling Romeo en Julia plaats in Centrum Ysara.

 

Love Boat (Nieuwpoort) – zondag 17 februari

Vaar mee met de Love Boat (door rederij Seastar) met een romantisch streepje live muziek aan boord en een glaasje cava, van 11 tot 12 uur en van 14 tot 15 uur (€ 4).

 

Hernieuw je huwelijksgeloften (De Panne)

Je huwelijksgeloften hernieuwen op het strand, veel romantischer kan het niet worden. Ga dan met je geliefde zeker naar De Panne om in een uniek romantisch kader je huwelijksgeloften te hernieuwen. Meer info over de locatie en de uren waarop ingetekend kan worden, vind je op de website. Vooraf inschrijven is vereist.

 

Info over alle evenementen: www.triootjeaandewestkust.be

Dienst Toerisme Koksijde-Oostduinkerke, Zeelaan 303, 8670 Koksijde – t 058 51 29 10 – www.visitkoksijde.be

Dienst Toerisme De Panne, Zeelaan 21, 8660 De Panne – t 058 42 18 18 – www.depanne.be

Dienst Toerisme Nieuwpoort, Marktplein 7, 8620 Nieuwpoort – t 058 22 44 44 – www.nieuwpoort.be

Vertel het verder

op Facebook