U bent hier

Honden op het strand

Honden aan de leiband

Hondenbaasjes moeten hun trouwe viervoeter op het openbaar domein in Koksijde steeds aan de leiband houden. Dus ook op het strand. De leiband staat symbool voor de sterke band met het baasje en draagt bij tot de veiligheid. Bovenal doet de hond zijn behoefte in uw zicht, zodat je deze steeds kan opruimen.

Hondenpoep altijd en overal opruimen

 

De regels zijn heel eenvoudig: hondenpoep moet je altijd opruimen. Op de stoep, op het strand of in de graskant. Overal.

We bouwden de voorbije jaren een fijnmazig netwerk uit met ‘hondenpoepbuizen’ naast de traditionele openbare straatvuilnisbakjes zodat je op ruim 90% van ons grondgebied uw hondenpoepzakje binnen de driehonderd meter in vogelvlucht kwijt kunt (als u het intussen al niet thuis hebt kunnen deponeren in uw eigen vuilnisbak). De speciale kokers, met een smalle opening bovenaan, worden frequent door het team Openbare netheid geledigd.

Je zakje dumpen in de goot, in de straatkolk, … is absoluut verboden.

 

Honden op het strand?

 

Je kunt het jaar rond in drie zones op ons strand wandelen met je hond. Samen zijn deze zones goed voor 40% van de totale lengte van het Koksijdse strand: 

  • vanaf het Lucionplein in Sint-Idesbald tot aan de gemeentegrens met De Panne (ong. 500 meter);
  • tussen de Vredestraat-Elisabethplein in Koksijde en Sint-André (Gilles Scottlaan) (ong. 1.250 meter);
  • tussen de Fairybankhelling (ODK) tot aan de Westenwindhelling (Groenendijk) (ong. 1.400 meter).

In de andere zones geldt een verbod op toegang met honden tussen 1 juni en 15 september. Deze verbodsperiode werd recent ingekort. 

Klik op de foto voor een grotere weergave

Meer info?

Milieu en Duurzame Ontwikkeling
058 53 34 39
milieu@koksijde.be

Vertel het verder

op Facebook