U bent hier

Nomadland

De 61-jarige Fern gaat de baan op in haar omgebouwde busje. Na de dood van haar man en de sluiting van de lokale fabriek is haar thuisstadje in het landelijke Nevada een spookstad geworden. De plek kan haar niets meer bieden - ook geen troost - en dus wordt ze een hedendaagse nomade, steeds onderweg naar nergens. Tussendoor werkt ze in een magazijn van Amazon, poetst ze wc’s en ontmoet ze andere nomaden, mensen die buiten de conventionele maatschappij leven en het eeuwenoude Amerikaanse landschap doorkruisen.

‘Nomadland’ werd dé grote winnaar van de Oscars en critici zijn unaniem: die beeldjes zijn meer dan terecht. Actrice Frances McDormand kreeg haar derde Oscar (na ‘Fargo’ en ‘Three Billboards Outside of Ebbing, Missouri’) en regisseur Chloé Zhao (‘The Rider’) schreef filmgeschiedenis door (nog maar) als tweede vrouw ooit de Oscar voor Beste Regie te winnen. ‘Nomadland’ is een waar meesterwerk waarin hedendaagse outcasts - velen van hen vertolkt door echte nomaden - en het oeroude landschap dat ze doorkruisen prachtig in beeld worden gebracht. (bron: cinemazed.be)

"Een magnifieke en belangwekkende roadtrip doorheen arm Amerika. Yep, die Oscars zijn gerechtvaardigd." ★★★★★ - HUMO

regie: Chloé Zhao - duur: 1:47 - productie: VS - Duitsland 2020 - cast: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May e.a. - dialogen: Engels

Waar:
Casinoplein 11, 8670 Koksijde
8670 Koksijde
Wegbeschrijving
Reservatie link: 
Wanneer:
woensdag 15 december 2021 van 20:00 tot 21:45
Prijs: 
€ 6
filmpas: 45 EUR

Vertel het verder

op Facebook