U bent hier

Lumineus Koksijde

Lumineus Koksijde, hét winterspektakel dat je niet mag missen!

Tijdens de kerstvakantie brengt de gemeente Koksijde, in samenwerking met Symfonie der Stenen, een uniek totaalspektakel aan de O.-L.-V. ter Duinenkerk in Koksijde. Van maandag 27 december tot en met zaterdag 8 januari zal de kerk het decor vormen voor een fantastisch verhaal dat de legendes van de kustgemeente tot leven roept.

Regie: Symfonie der Stenen
Met Lumineus Koksijde zal het grote publiek in de vooravond kunnen genieten van een totaalspektakel in een regie van Symfonie der Stenen. Sinds haar oprichting 28 jaar geleden heeft Symfonie der Stenen altijd grootschalige spektakels in openlucht opgericht gebaseerd op de geschiedenis, bekende figuren of legendes uit het stedelijke patrimonium.

Decor: O.-L.-V. ter Duinenkerk 
In Koksijde vormt de prestigieuze O.-L.-V. ter Duinenkerk de unieke locatie voor dit spektakel en is de gevel van de kerk ideaal voor de uitvoering van deze uitzonderlijke 3D videomapping show. Reuzengrote beelden in 3D worden geprojecteerd, professionele acteurs vertolken het verhaal en speciale klank- en lichteffecten dragen bij tot ongelofelijke effecten en emotie in de shows.

Het verhaal
Tijdens de eindejaarsperiode is Koksijde versierd met duizenden lichtjes. Hier, op het Kerkplein, wordt ook de kerk verlicht in deze vreugdevolle periode.
Niet ver van de Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk verblijft de kleine Sofie met het hele gezin in een vakantiehuis. Rond de kerstboom pakt iedereen zijn cadeautjes uit. Sofie is dit jaar verwend! Maar haar lievelingsgeschenk is een oude, versleten kerstbal die de tand des tijds heeft doorstaan. Als ze de nepsneeuw in het object laat dwarrelen, wordt het kleine meisje terug de in de tijd getorpedeerd...

Praktisch
Shows op 26/12 (20 uur), 27/12, 28/12, 29/12, 30/12, 2/1, 3/1, 4/1, 5/1, 6/1, 7/1 en 8/1 – telkens om 18 uur (duurtijd ± 30 minuten)
Covid Safe Ticket (CST) + mondmasker verplicht!

  • Tickets: €5 – in voorverkoop bij de dienst Toerisme Koksijde-Bad en indien nog beschikbare plaatsen de dag zelf vanaf 17.15 uur ter plaatse (op 26/12 vanaf 19.15 uur)
  • Genummerde zitplaatsen in openlucht
  • Geen toiletten aanwezig
  • Deuren open vanaf half uur voor aanvang van de show; de shows starten stipt op aanvangsuur, wees dus tijdig aanwezig!
  • Bij regenweer gaan shows sowieso door; verkochte tickets worden dan ook niet teruggenomen
  • Geen paraplu’s toegelaten
  • Eten en drinken zijn verboden op de site en er zijn ook zeker geen cateringstandjes

     

Vertel het verder

op Facebook