U bent hier

Koksijde Greeters | Ontdek Koksijde tijdens een gratis privéwandeling met een inwoner.

Ontdek Koksijde tijdens een gratis privéwandeling met een inwoner.

Wie zijn de ‘Greeters’?

Het zijn enthousiaste vrijwilligers die hun kennis en weetjes delen met maximum zes gasten. Ze verwelkomen je en nemen je mee voor een wandeling van enkele uren, naar plaatsen die je niet verwacht. Elke Greeter heeft een eigen interessant verhaal voor je en de wandeling is gratis. De Greeters heten je welkom in het Nederlands, Engels en Frans. Probeer het eens en maak nieuwe vrienden!

Waar nemen de Greeters je mee naartoe?

Onze badplaats Koksijde biedt veel meer dan zon, stranden en duinen. Haar vier deelgemeentes, Koksijde, Oostduinkerke, Sint-Idesbald en Wulpen hebben elk hun eigen karakter: hun middeleeuwse geschiedenis, Unesco immaterieel Werelderfgoed: de paardenvissers, het verleden van de IJslandvaarders, een rijk artistiek leven uit een ver verleden tot nu toe, herinneringen aan de wereldoorlogen en architecturaal erfgoed in verstilde kwartieren naast een groot aantal grote natuurreservaten en weidse polders.

Sinds de oudheid leeft onze regio op het ritme van de zee. Het verhaal van Koksijde was bijwijlen mooi, bijwijlen hard maar altijd spannend en de vele historische getuigenissen liggen nog te rapen in onze mooie omgeving, voor wie ze weet te vinden. Vandaag kan je er niet alleen onder andere watersporten maar ook golfen. Proef zeker de heerlijke bereidingen met grijze garnalen, de kaviaar van de Noordzee. Of vraag tips aan je Greeter over de lokale keuken, dranken en brouwerijen.

Geniet van het goede leven met onze enthousiaste Greeters, te voet of met de fiets.

Heb je er al zin in?

Dit zijn onze Koksijde Greeters!


Linda Ticket

koksijdegreeters.linda@gmail.com

Als kleindochter van een IJslandvaarder heb ik een bijzondere belangstelling voor geschiedenis, in het bijzonder sociale geschiedenis. Ik deel graag mijn ervaringen over architectuur en erfgoed, kunst, visserij, de oorlogen die hier plaatsvonden, te midden van een prachtige natuur.
Talen: Nederlands, Engels, Frans.

 

Trui Herman

koksijdegreeters.trui@gmail.com

Wat is het heerlijk in Oostduinkerke! De straat waar ik woon, vormt een heel verhaal op zich. Met veel plezier neem ik je op sleeptouw, onder meer door de prachtige Oostduinkerkse duinen en vertel ik graag over het ontstaan van deze badplaats, over verdwenen dorpen in het zand, bijgelovige vissers, een helderziende pastoor, een derde wereldoorlog en nog veel meer…
Talen: Nederlands, Engels

 

Patrick Dusart

koksijdegreeters.patrick@gmail.com

Mijn bakermat is Koksijde, waar mijn familie al sinds 1912 woont: ik ben deel van de derde generatie. Ik heb een geweldige jeugd gehad in onze kustgemeente midden een schitterend kader en een ontspannende natuur. Ik heb heel veel herinneringen aan Koksijde, in het bijzonder aan een levenswijze die er nu niet meer is. Ik kan je alles vertellen over de geschiedenis en de cultuur van ons dorp: ik kijk er al naar uit!
Talen: Nederlands, Engels, Frans

 

Michel Piérart

koksijdegreeters.michel@gmail.com

Reeds als peuter namen mijn ouders me vanuit de Borinage elk weekend en tijdens elk schoolverlof mee naar Koksijde mee en ik heb er veel gelukkige vakanties meegemaakt. Ik woon hier nu sinds vele jaren en heb me verdiept in het ontstaan van het toerisme in Koksijde en de heel bijzondere architectuur die ermee gepaard ging. Ik heb ook een bijzondere belangstelling voor het Franse leger, in het bijzonder de Zoeaven die hier gelegerd waren tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ik deel mijn kennis en vele weetjes over Koksijde-Bad graag met jullie.
Taal: Frans.

 

Marc Villé

koksijdegreeters.marc@gmail.com

Geboren en getogen in Koksijde, heb ik onze gemeente zien evolueren van een traditioneel badplaatsje met ouderwetse winkels, kapelletjes, vroege architectuur, de waterkant en de zeedijk, die bij mij een zekere nostalgie oproepen, tot een moderne gemeente. Ik heb hier ongelooflijke zaken meegemaakt, om er maar ééntje uit te pikken, de enorme gestrande potvissen. Ik heb zodanig veel leuke anekdotes te vertellen dat we gauw een paar uur verder zullen zijn.
Talen: Nederlands, Frans

 

Hoe boek je een Greeter?

Contact en afspraak name gebeuren online. Dit kan via de website internationalgreeter.org of via het mailadres van een individuele Koksijde Greeter.

Begin er vroeg genoeg aan! Liefst minstens twee weken op voorhand omdat de Greeters vrijwilligers zijn met andere activiteiten: daartussen plannen ze de wandelingen met jou.

De wandelingen zijn volledig gratis: de Greeters trekken speciaal voor jou vrije tijd uit. Hou daar rekening mee en verwittig meteen als je niet aanwezig zal zijn. Er kunnen maximaal zes deelnemers mee.

Gegevens:

  1. Jouw naam en mailadres met het telefoonnummer waarop je op de dag van de wandeling bereikbaar bent.
  2. Jouw leeftijd en leeftijd van de deelnemers
  3. De datum, en een reservedatum, waarop je je Greet wenst
  4. De taal waarin je de Greet wenst
  5. Wat je bijzonder interesseert tijdens de wandeling en alle andere nuttige informatie.

Meer info op internationalgreeter.org

 

Lees hier het interview met de greeters.

 

Vertel het verder

op Facebook