U bent hier

Koersdorp 21 maart

Op woensdag 21 maart organiseert de gemeente Koksijde van 14 tot 18 u. op het kruispunt Ter Duinenlaan/Koninklijke Prinslaan in Koksijde-Bad een koersdorp met animatie, spijs en drank ter gelegenheid van de twee doortochten van de Men’s Classic tussen ca. 15 en 16.15 u. (Driedaagse Brugge-De Panne).

Bij deze doortochten komen de renners van De Panne. Aan de Soll Cress draaien ze rechts de Koninklijke Prinslaan in, dwarsen ze het kruispunt met de Ter Duinenlaan/Brialmontlaan (koersdorp) , en rijden zo verder zuidwaarts via de rotonde Zuid-Abdijmolen, Leopold III-laan en Ten Bogaerdelaan richting Veurne.

Laatste keer

Zoals inmiddels al genoegzaam geweten is de Driedaagse De Panne-Koksijde vanaf 2018 verleden tijd. Door herschikking van de wielerkalender in de Vlaamse wielerweek is de klassieke driedaagse één week vervroegd, en herleid tot twee dagen: op woensdag de Men’s Classic (202 km) en op donderdag de Women’s Classic (152 km). Ze draagt nu ook een andere naam: Driedaagse Brugge-De Panne, de start vindt immers twee keer in Brugge plaats.

Afscheidsgroet

Ondanks het einde van de Driedaagse De Panne-Koksijde wenst het gemeentebestuur van Koksijde, dat altijd trouwe en gulle partner van de wedstrijd is geweest, zijn bevolking op eigen grondgebied nog eens de gelegenheid te geven om de “Driedaagse” uit te wuiven: met een heus koersdorp op woensdag 21 maart van 14 tot 18 u. op het KP Ter Duinenlaan/Kon. Prinslaan. Er komt een feesttent met muziek. Verder een toog waar aan heel voordelig tarief (1 euro per consumptie) iets kan gedronken, en iets geknabbeld worden bij monde van een braadworst, hamburger, enz. Allen daarheen!

Vertel het verder

op Facebook