U bent hier

JazzLab 2.5 Bert Dockx Ottla

Bert Dockx keert - op vraag van het 25-jarige JazzLab - terug naar zijn jazzroots. De zanger-gitarist en frontman van Flying Horseman en Dans Dans, bouwde de voorbije jaren aan een oeuvre dat zowel in de alternatieve rockscene als jazzkringen bewonderd wordt. Bert Dockx gaat nooit over één nacht ijs. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat deze man, die zijn jonge jaren sleet op de Jazz Studio en aan het Brusselse Conservatorium, zijn tijd nam om een volbloed jazzproject op de rails te zetten. Met zijn nieuw project, Ottla, toont Dockx zijn liefde voor de jazz. De band heeft een eerder ongewone bezetting: gitaar, twee saxen, contrabas en twee drummers (waarvan er één dubbelt op diverse synths en elektronica). Deze eclectische bende brengt composities van grootmeesters zoals Thelonious Monk, Sun Ra, Herbie Nichols, Duke Ellington, Alice Coltrane en verrassend eigen werk.

EXTRA | Alle deelnemers van JazzLab Classes ‘Een kwarteeuw jazz’ krijgen een gratis ticket voor dit concert. Meer info over deze jazzcursus kan je vinden op pagina 67.

bezetting: Bert Dockx (gitaar), Frans Van Isacker (altsax), Thomas Jillings (tenorsax), Nicolas Rombouts (bas) Louis Evrard (drums, percussie), Yannick Dupont (drums, percussie, elektronica)

www.dansdans.be | www.flyinghorseman.be | www.jazzlab.be
Waar:
Casinoplein 11, 8670 Koksijde
8670 Koksijde
Wegbeschrijving
Wanneer:
donderdag 31 januari 2019 van 20:00 tot 21:30
Prijs: 
€ 14.0
Basistarief: 14,00 €; abo5: 12,50 €; abo8: 11,00 €

Vertel het verder

op Facebook