U bent hier

Het Eenzame Westen - Zwins

“Er is maar één weg en ’t is vooruit, ’t zijn maar de kiekens die achteruit scharten. Tegenslagen heb je overal, een boer spartelt alleen wat langer dan een ander.”

Een varkenshouderij. Twee boerendochters op de dorpel. Of staan ze met hun rug tegen de muur? Smakelijk fileren ze hun biotoop en de industrie errond. Ze wroeten zich door een stal vol regels, papieren en perceptie, en natuurlijk varkens, voeders en stront. Maar ze houden zich trots recht, met een ziel voor de stiel.

Theatermakery Het Eenzame Westen ging letterlijk de boer op en interviewde verschillende betrokkenen uit de varkenssector. Dat rijke materiaal vormt de basis van ‘Zwins’, een tragikomisch stuk gespeeld in het sappige dialect van Zwevegem, maar verstaanbaar tot ver daarbuiten.

geïnspireerd door: ‘Truus en Connie’ uit het tweeluik ‘Varkens/Boeren’ van Johan Simons, Tom Blokdijk & Lex Bohlmeijer (Zuidelijk Toneel, 2001) - tekst & spel: Janne Desmet, Lien De Graeve - regie, tekst & interviews: Tom Ternest - taalcoach: Jan Deloof - tekstcoach: Lara Taveirne - kostuums: Anne Demeere - scènebeeld: Piet De Doncker - muziek: Jarne & Ruben Rigole - coach muziek: Benjamin Boutreur, Kaspar Schellingerhout - ontwerp licht & geluid: Lorin Duquesne - coproductie: gemeente Zwevegem met medewerking van amateurgezelschappen Klakkeboem en Deugd&Vreugd en tal van andere Zwevegemse amateurspelers en vrijwilligers - met dank aan gemeente Zwevegem, familie Vanhemmens & Spincemaille, cc Middelkerke, De Spil, Het Nieuwstedelijk, Victoria de Luxe en alle geïnterviewden
Waar:
Casinoplein 11, 8670 Koksijde
8670 Koksijde
Wegbeschrijving
Reservatie link: 
Wanneer:
donderdag 20 januari 2022 van 20:00 tot 21:40
Prijs: 
€ 18
abo5: 16.5 EUR abo8 & - 26: 15 EUR

Vertel het verder

op Facebook