U bent hier

First Cow

regie: Kelly Reichardt - productie VS 2019 - cast: John Magaro, Orion Lee e.a. - taal: Engels

Het pioniersleven in het Oregon van 1820 is nogal sober, tot de timide kok Otis ‘Cookie’ Figowitz de vluchtende King-Lu ontmoet. De twee mannen zijn op zoek naar dezelfde dingen des levens: onderdak, warmte, eten en kameraadschap. Wanneer een lokale rijke landeigenaar een koe laat overkomen van Groot-Brittannië – de allereerste koe die het noordwesten van de VS bereikt – grijpen inventieve ondernemers Cookie en King-Lu meteen hun kans. ’s Nachts stelen ze melk om overdag heerlijke koekjes te verkopen op de markt.

Regisseur Kelly Reichardt zoomt als een miniaturist in op kleine dagdagelijkse details om zo hun grotere betekenis te onthullen. Een paar emmers gestolen melk als parabel voor het kapitalistisch systeem waarbij de macht ligt bij degene die de productiemiddelen bezit. Maar nog meer is ‘First Cow’ een verrukkelijke fabel over koekjes en vriendschap.

“First Cow is een prachtige ode aan de vriendschap. De zachtheid waarmee Reichardt haar protagonisten aan elkaar vastklinkt, is wonderlijk. Hun kameraadschap is een kacheltje om je aan te warmen op koude dagen.” ★★★★ - De Morgen
Waar:
Casinoplein 11, 8670 Koksijde
8670 Koksijde
Wegbeschrijving
Reservatie link: 
Wanneer:
woensdag 02 februari 2022 van 18:00 tot 22:00
Prijs: 
€ 6
filmpas: 45 EUR

Vertel het verder

op Facebook