U bent hier

Firgun Ensemble

'Firgun' is een onvertaalbaar woord uit het Hebreeuws en betekent zoveel als: ‘Blij zijn om het geluk dat een ander te beurt valt’. Het ensemble specialiseert zich in het repertoire dat geschreven is voor klarinet en strijkkwartet.

Glazunov’s ‘Rêverie Orientale’ zet meteen de toon: een compositie waarin lyriek en virtuositeit hand in hand gaan. Piet Swerts gebruikt de warmte van de klarinet en het strijkkwartet om een ontzettend lyrisch klarinetkwintet te componeren. Tenslotte laat Carl Maria von Weber de klarinet zingen en dansen als nooit tevoren.

Laat je betoveren door deze vijf jonge muzikanten die, gelauwerd voor hun spelplezier, langzaam maar zeker een vertrouwd gezicht worden in het Belgische kamermuzieklandschap.

Firgun Ensemble is een van de twee winnaars van Supernova 2022 (Klara), een aanmoedigingsprijs die jonge artiesten naamsbekendheid en speelkansen schenkt. Cultuurcentrum CasinoKoksijde is sterrenkijker en engageert zich om elk jaar een Supernova-finalist te programmeren.

klarinet: Emile Souvagie ǀ viool: Ludovic Bataillie ǀ viool: Ciska Vandelanotte ǀ altviool: Jasmien Van Hauthem ǀ cello: Karin Broeckhove Ibarra

www.firgunensemble.com
Waar:
Ten Bogaerdelaan 10
8670 Koksijde
Wegbeschrijving
Reservatie link: 
Wanneer:
zondag 12 februari 2023 van 17:00 tot 18:00
Prijs: 
€ 14
abo5: 12.5 EUR abo8: 11 EUR -26jr: 7 EUR

Vertel het verder

op Facebook