U bent hier

Fietseluren

Hoezo fietseluren?

Fietseluren is een doldwaas avontuur op de fiets voor jong en oud. Net zoals in een stripboek beleef je tijdens deze tocht dolkomische avonturen met de fietser als hoofdpersonage.

Een concept speciaal bedacht om in deze moeilijke tijden inwoners, toeristen en tweedeverblijvers een sportieve, culturele, toeristische en mentale ontspanning te bieden. “Na weken van afzondering en ‘blijf in uw kot’ is iedereen letterlijk de kluts kwijt. Schrijnwerkers monteren deuren op foute plaatsen, boeren versieren hun koeien, bloemen zijn plots enorm gegroeid, kwallen gaan aan het dansen en koekoeksklokken vliegen uit. Dit en tal van andere doldwaze taferelen passeren jou al fietsend in je eigen stripboek.”

Het wil deze zomer op een ludieke maar vooral veilige manier gezinnen, families, verenigingen, vrienden, letterlijk, op de fiets, uit hun kot halen en verrassen. Je rijdt als het ware door je eigen stripverhaal waarbij je onderweg geëntertaind wordt met knotsgekke, soms surrealistische animaties. Doel is om de deelnemers een sportieve maar ook mentale boost te bezorgen, vakantie in eigen streek. Iedereen kan meegenieten van deze activiteit.

Praktische info
Inschrijven kan per gezin of als alleenstaande met vrienden. Fietseluren is een fietstocht van een 15-tal kilometer die in anderhalf uur afgelegd kan worden, langs verdoken pareltjes en bezienswaardigheden in Koksijde-Oostduinkerke. Tijdens het gehele gebeuren wordt social distancing gegarandeerd en worden de coronamaatregelen gerespecteerd.

Fietseluren is een initiatief van Mundomatic, een gerenommeerd productiebedrijf uit de eventsector, dat zich omwille van deze gezondheidscrisis creatief heroriënteerde. Met magische avondwandeling “De Grote Schijn” op zijn palmares is Mundomatic niet aan zijn proefstuk toe. Lokaal Bestuur Koksijde is verheugd om samen met MundoMatic deze unieke activiteit te kunnen aanbieden.

Samen maken we er absoluut een mooie zomer van! #ikzomerwestvlaams

Eerste fietstocht is voorzien op donderdag 23 juli. Daarna kan je nog meefietsen op 30 juli en op 6 en 13 augustus.
- Vertrek steeds tussen 16u en 20u op het Theaterplein Koksijde: Mondmasker is verplicht!
- Online inschrijven wordt gestimuleerd (www.fietseluren.be/koksijde)
- Kostprijs: 2 euro per persoon
- Aan de start krijg je een stripverhaal (resumé van de fietstocht) per gezin
- Tip: Geen fiets? Geen nood: huur er eentje bij de lokale fietsverhuurders of gebruik de deelfietsen

Info & inschrijvingen: www.fietseluren.be/koksijde

fietseluren in Koksijde