You are here

Koket Koksijde | 19 - 23 september 2024

In september vindt het driejaarlijkse bloemenevenement ‘Koket Koksijde’ plaats.

Het gemeentehuis van Koksijde wordt van donderdag 19 tot en met maandag 23 september 2024 het unieke decor voor een vernieuwde florale editie van Koket Koksijde in samenwerking met Floraliën Gent.

Belgische en internationale floristenteams brengen Paul Delvaux 30 jaar na zijn overlijden terug tot leven met meesterlijke bloemendecoraties.


De rode draad van het prestigieus bloemenfestival Koket Koksijde 2024 is geïnspireerd door het 30-jarig overlijden van Paul Delvaux. Het thema van Koket Koksijde brengt een florale ode aan de kunstschilder die tot de verbeelding spreekt. Zijn unieke stijl en verbeeldingskracht vormen de perfecte bron van inspiratie voor de deelnemende bloemenkunstenaars. Het laat de bezoekers genieten van de mooiste en meest bijzondere bloemen, planten, arrangementen en bijzondere indoor en outdoor creaties.

Door de samenwerking met Floraliën Gent krijgt het project meteen ook een internationale uitstraling.

De expo begint in het gemeentehuis met het schitterend aangeklede Atrium door de leerlingen van de opleiding florist van PTI-Kortrijk. Het parcours leidt de bezoekers naar de tweede verdieping waar het team Tim Beyens de Kokpit aankleedt. Naast de decoratie binnen wordt op het Theaterplein voor het gemeentehuis een buitentuin aangelegd van 1000m² met als pronkstuk een wagon type Flamme waarrond gewerkt zal worden. Topfloristen brengen er meesterlijke bloemendecoraties met een knipoog naar Paul Delvaux. In een opstelling met Black Boxen worden florale installaties tentoongesteld, elk gekoppeld aan één van de werken van Delvaux.

 

Openingsuren

Donderdag 19/09: 10 - 22 uur
Vrijdag 20/09: 10 - 22 uur
Zaterdag 21/09: 10 - 22 uur
Zondag 22/09: 10 - 22 uur
Maandag 23/09: 10 - 18 uur


Toegangsprijs

13 euro in voorverkoop – 15 euro aan de deur
8 euro voor inwoners, tweedeverblijvers met K-pas en groepen vanaf 15 personen
Tot 18 jaar gratis
Honden niet toegelaten!
 

Tickets

Koop je tickets online of ter plaatse in het toerismekantoor vanaf 6 mei 2024.

Tickets voor inwoners en tweedeverblijvers met K-pas zijn enkel beschikbaar ter plaatse in het toerismekantoor.

Mensen met UiTPAS kunnen enkel online inschrijven.

 

 

Spread the word

on Facebook